Εκμηδένισε το κόστος της ένοπλης ληστείας

Δυστυχώς μια από τις πιο προσφιλείς μεθόδους που χρησιμοποιούν οι κακοποιοί είναι η ληστεία με απειλή ή και χρήση όπλου ή άλλων  επικίνδυνων μέσων. Η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία οπλών σε συνδυασμό με την αρρωστημένη επιθυμία κακοποιών για εύκολο και γρήγορο πλουτισμό καθιστούν ένα κοσμηματοπωλείο επιδέξιο στόχο τους.

Μπροστά στην απειλή όπλου τα περιθώρια της όποιας αντίδρασης εκμηδενίζονται. Ακόμη και η ύπαρξη ατόμων εντός ή και εκτός του καταστήματος που έχουν προσληφθεί από τον επιχειρηματία για μεγαλύτερη προστασία εξουδετερώνεται πλήρως. Ο κίνδυνος ύπαρξης ενός ατυχήματος είτε από την πλευρά των ληστών ή φυλάκων ή ακόμη πελατών και περαστικών είναι πολύ μεγάλος με ανυπολόγιστες συνέπειες. Η ζωή του κάθε ανθρώπου είναι ανεκτίμητη.

Η ύπαρξη ενός ασφαλιστήριου εκμηδενίζει τον παραπάνω κίνδυνο παρέχοντας ουσιαστική και ολοκληρωμένη προστασία. Επιπλέον, το κόστος για να διατηρεί φύλακες ένα κατάστημα είναι πολύ υψηλότερο (χωρίς να προσφέρει ανάλογη προστασία) από το κόστος ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου.